Till senaste kommentaren

Alldeles för billigt att klimatkompensera?

Jag räknade dock lite kort på klimatkompensation.

Världen släpper ut i storleksordningen 32.5 miljarder ton/år. Kompensationskostnaderna på diverse sajter sätter ett ca pris på 200kr/ton. Det skulle ju teoretiskt sett innebära 32 500 000 000*200=6500 Miljarder kronor för att nolla världens utsläpp. Eller om vi bara tar Sverige med 8ton/person => 14.4miljarder om året för att kompensera.

Men så "billigt" kan det väll inte vara? Vad händer med klimatkompensering om intresset ökar? Vilken kapacitet finns och hur kan man var säker på att pengarna man betalar verkligen genererar tex 1 ton koldioxid?

Jag tror att många skulle vara beredda att satsa på en storskalig kompensation om det blev lättare, pålitligt och framförallt gavs möjlighet i alla sammanhang. Tankar man bensin så borde det finnas en frivillig "klimatkompenserings" knapp, i kassan på ICA kunde det också erbjudits en klimatkompenseringsavgift baserat på vad man köpt osv osv.