Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ang. Biodiesel på Wikipedia

Hej! Jag har en dieselbil och tänkte börja tanka biodiesel, men ville läsa på lite om innebörden först. Jag började med att läsa på Wikipedia, https://sv.wikipedia.org/wiki/Biodiesel
Jag tyckte dock att artikeln (under rubriken "Miljöpåverkan") gav en väldigt negativ bild av biodiesel, till stor del fokuserad på palmoljebaserad diesel. Efter att ha läst på lite mer på andra sidor så förstärktes min bild av detta. Jag undrar därför två saker:
1) Håller ni med om att wiki-sidan är alldeles för negativ?
2) Skulle ni i så fall kunna uppdatera den så att den ger en mer nyanserad och sanningsenlig bild av biodieselns miljöpåverkan? 😀 Jag känner att jag själv inte har tillräckliga kunskaper för att göra det.
Fredrik Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Fredrik, tack för din fråga och jag är ledsen att svaret dragit ut på tiden:

    Wikipediaartikeln hade kunnat vara aningen mer nyanserad men tyvärr ligger det väldigt mycket i den kritik som framförs mot biodiesel. I Sverige idag består biodiesel till 25- 50 procent av PFAD som framställs som en biprodukt vid produktion av palmolja. Den stora efterfrågan på biodiesel bidrar till att öka lönsamheten i palmoljeproduktionen vilket i sin tur bidrar till att regnskog skövlas för att ge plats för de nya plantager som ständigt anläggs.

    Vi uppmuntrar därför alla konsumenter och beställare att aldrig tanka drivmedel som innehåller palmolja eller PFAD. Det gäller även så kallad miljöcertifierad palmolja eftersom det är just den allmänt höga efterfrågan på palmoljeprodukter som gör att nya regnskogsområden ständigt skövlas för att ge plats åt nya plantager.
    Isabelle Digital kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.