Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Återvinna plast som inte är förpackning

Hej!
Tack för det jobb ni gör och att ni sprider så mycket bra information! I "10 sätt att slåss mot plasten i havet" blev jag dock lite fundersam när jag läste "Tänk på att bara slänga just förpackningar i plastinsamlingen. Plastprylar måste du tyvärr slänga i brännbart, eftersom de kan innehålla farliga kemikalier, som gör dem omöjliga att återvinna."

Vore det inte bättre att hänvisa till kommunens återvinningsstationer för plast? För visst måste det väl gå att materialåtervinna mycket av vårt plastskräp som inte är förpackningar? Jag tänker på exempelvis kaffekapslar vars tillverkare inte betalar FTI, tandborstar (hoppas verkligen inte de är giftiga!), cd-skivfodral m.m. Jag vet inte hur utsorterad plast som inte är förpackning behandlas, men även om allt skulle gå till förbränning vore det väl bäst om alla vande sig att sortera så mycket som möjligt av sitt avfall, så att allt mer material kan återvinnas när väl lagstiftning och teknik kommer ifatt?

Kommentarer

  • Hej Sofia,

    Återvinningscentralerna tar emot vissa plastprylar, så som pulkor, plastkrukor, hinkar, byggplast med mera. Dessa innehåller inte farliga kemikalier och kan därför bli till nya saker så som blomkrukor. CD-skivfodral är gjorda av polykarbonat som kan innehålla BPA, så dessa bör slängas i brännbart.

    MVH
    Jakob Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.