Bakplåtspapper: Flergångs teflon eller engångs papper?
Hej!
Jag har slitit ut mitt flergångsbakplåtspapper av teflon, och behöver köpa nytt. Men på senare år har jag lärt mig att teflon släpper ifrån sig ämnen (kommer inte ihåg vad de heter) som hamnar i kretsloppet och orsakar problem. Alternativet är att köpa engångsbakplåtspapper. Jag vet ingenting om tillverkning av dessa, men det är ju en slit och släng produkt, och det är ju generellt inte att rekommendera.
Så jag undrar vad som är bäst att köpa, ur miljö- och hälsosynpunkt?
Jag har slitit ut mitt flergångsbakplåtspapper av teflon, och behöver köpa nytt. Men på senare år har jag lärt mig att teflon släpper ifrån sig ämnen (kommer inte ihåg vad de heter) som hamnar i kretsloppet och orsakar problem. Alternativet är att köpa engångsbakplåtspapper. Jag vet ingenting om tillverkning av dessa, men det är ju en slit och släng produkt, och det är ju generellt inte att rekommendera.
Så jag undrar vad som är bäst att köpa, ur miljö- och hälsosynpunkt?
Följ inlägget
2
följare
Välj Svanenmärkt bakplåtspapper. Ofta går det att återanvända pappret ett par gånger, beroende på vad man bakar. Att smöra eller olja in plåten fungerar också fint vid bland annat brödbak. De tjockare bakplåtspappren av teflon är inte att rekommendera då de innehåller högfluorerade ämnen som kan påverka hälsan negativt och är mycket svårnedbrytbara i naturen. Du kan läsa mer om dem här: http://www.naturskyddsforeningen.se/hogfluorerade
MVH
Ok, tack så mycket för svaret. Det var som jag misstänkte.
Mvh, Mirja
Här står en del om.plast