Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Bihotell

Hur lång tid kan det ta innan bina flyttar in i bihotellet jag har satt upp?

Kommentarer

 • Hej Sebbe,
  Vad kul att du hör av dig. Har du redan byggt ett? Inflyttning kan ta lite olika tid beroende på förutsättningarna. Mängden bin och blommor i närheten och binas behov av bostad just där. Bihotellets placering påverkar också. Gärna soligt, skyddat från vind och regn och inte så det rör på sig. En del får inte några bosättare alls men ofta brukar det hända något efter 1-3 veckor har vi märkt. Vi har en bra tråd på Facebook för både frågor, svar och för att dela med sig av erfarenheter, pepp och tips. https://business.facebook.com/naturskyddsforeningen/photos/a.432352676608.212918.133867976608/10156070365766609/?type=3&theater

  Varma hälsningar,
  /Daniel
  Daniel Digital insamlingskommunikatör
 • Hej

  Ja jag byggde ett för en vecka sen ungefär. Men inga bin har synts till vid boet än tyvärr. Men det kommer väl snart förhoppningsvis.
  Tack för tipset.
  Sebbe
 • Det är vi och bina som tackar :-)
  Du har väl registrerat det på www.bivänlig.nu hoppas jag? Då kommer vi följa upp med frågor om hur det har gått vid sommarens slut och du bidrar därmed även till forskningen.

  Allt gott!
  /Daniel
  Daniel Digital insamlingskommunikatör
 • Jag har registrerat mig där:)
  Ingen orsak:) hoppas d vimlar av bin snart.
  Sebbe
 • Nu har jag haft uppe bihotellet i ca 2 månader. Inga bin syns till. Bör jag byta plats på hotellet?
  mvh Sebbe
  Sebbe
 • Hejsan,
  Vad tråkigt. Vi har dock märkt att aktiviteten gått ner lite men det kan bero på många faktorer i omgivningen också. Har du möjlighet att testa en annan plats tycker jag det låter klokt. Hoppas det blir inflyttning snart :-)

  Varma hälsningar,
  /Daniel
  Daniel Digital insamlingskommunikatör
 • Hej

  Jag är hantverkare och djur/naturvän☺ och tänkte göra bi/insektshotell till kunder. Material, storlek på borrhål och ca mått på djup har nog fått klart för mig. Ytbehandling är det jag undrar över. Finns det någon ytbehandling man rekommenderar? Någon med doft som bin/insekter inte gillar? Självklart någon miljövänlig olja eller färg jag har i åtanke. Tänker att kund inför nästa säsong kan byta "inredning" själv. Ett dekorativt och hållbart hotell helt enkelt. För visst måste man väl byta "inredning" efter ett tag? Många frågor märker jag.

  Tacksam för svar
  Maria
  Maria Placin
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.