Biobränsle

Biobränsle kan naturligtvis aldrig vara lika bra som helt rena energikällor som t.ex sol och vind.Men om något av följande villkor uppfylls kan det vara en förbättring jämfört med fossila bränslen:
1.Man tar till vara sådant som hade eldats i alla fall, t.ex grenar mm som eldas i trädgårdar.
2.Eldandet av biobränsle leder till att trädtillväxten ökar så att mer koldioxid per tidsenhet absorberas.
När man t.ex eldar matavfall är inget av dessa villkor uppfyllda.
Varför protesterar ni inte mot sådant?