Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Om Naturskyddsföreningen och älvrestaureringar

Om jag förstått Naturskyddsföreningen rätt så är det en ideell medlemsägd organisation som står fri från företag, politiska organisationer och myndigheter. Eller?

Av namnet att döma så antar jag att ni ska värna och värka för en bättre livsmiljö för växter, djur och människor. Jag har svårt att sätta in orden Biologi och Ekologi i en mening och då kommer min andra fråga. Hur använder ni orden biologi och ekologi i en mening för att beskriva det som ni står för?

Nästa fråga: Händer det att ni någon gång får tumma på de tre fina orden ovan för något högre eller annat värde? Ge exempel tack.

Avslutande frågor: I mer än 15 år har restaureringsåtgärder efter flottningen i våra norrländska älvar pågått med de tre orden ovan i förarsätet och med en riksdagsförordning i ryggen. Vad har ni för uppfattning om resultatet nu när det i runda slängar är klart för åtminstone Vindelälven inklusive biflöden? Har ni på något sätt varit delaktig i restaureringarna? Om ni skulle vilja addera ytterligare ord förutom biologi, ekologi och miljö för att eventuellt utöka de hänsynstaganden man skulle ha haft i bakhuvudet vid flottledsrestaureringarna vilka skulle de i så fall varit?

Flottledsrestaureringarna innebär att man ska återskapa de förhållanden som rådde efter inlandsisens tillbakadragande men före flottningsepoken.

Sex frågor blev det.

Håkan Norström