Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bra tvätt- och sköljmedel

Hej,

Det blir allt vanligare med produkter som utger sig för att vara ekologiska när de egentligen kanske inte är det. Undrar, vilka stämplar och märkningar man ska kika efter? Samt, vad är det man absolut ska passa sig för? (vad gäller disk-, städ-, tvätt- samt sköljmedel) har ni några bra tips på sådana medel? (och nu menar inte jag såpa, ättika, mm)

Slutligen även fråga om ni testat, eller håller på att kvalitetssäkra produkter från Ecover och Attitude? De verkar bli allt vanligare i svensk handel. Men är de vad de utger sig för att vara?

Tack så mycket,
Vera

Kommentarer

 • Hej Vera,

  Naturskyddsföreningen rekommenderar miljömärkningarna Bra Miljöval och Svanen i första hand. Dessa märkningar är oberoende och ställer tuffa krav på en rad olika hälso- och miljöaspekter.
  För de produkter du nämner, t.ex. diskmedel och tvättmedel, så finns det ett väldigt brett utbud av Bra Miljöval- och Svanenmärkta produkter så de är inte svåra att hitta.
  Miljömärkta sköljmedel kan vara lite svårare att hitta, särskilt om man önskar ett med parfym. Det finns dock att få tag i, på exempelvis ICA eller Coop.
  Några av Ecovers produkter är Svanenmärkta, så de produkterna kan vi rekommendera.
  För att hitta fler märkta produkter kolla gärna på följande länkar:
  http://www.naturskyddsforeningen.se/bra-miljoval/register
  http://www.svanen.se/Hitta-produkter
  Carina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.