Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Eko-bank

Hej,
Jag vill gärna byta till en mer ´naturvänlig/eko´ bank. Det ända kravet jag har är att man kan få ett betalkort.
Vet ni om det finns en sådan bank i Sverige?
Har ni annars en bedömning av de befintliga bankar? Jag vill nämligen inte att mina pengar investeras i vapen och oljeindustri.
hoppas ni kan hjälpa mig vidare.
mvh,

Collette Coumans

Collette Coumans Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Collette,

    Det finns idag två nischbanker i Sverige som har ett grundläggande fokus på miljömässig hållbarhet och social rättvisa; Ekobanken och JAK Medlemsbank. Läs gärna mer om dessa två och se om de har de delar du söker hos en bank.

    För att få en bedömning av en banks verksamhet med avseende på miljömässig och social hållbarhet så kan du läsa Fair Finance Guide, http://fairfinanceguide.se/banks/banker, som listar policys hos de sju stora bankerna i Sverige, samt Ekobanken och JAK, med avseende på hållbarhet och socialt ansvar (som exempelvis vapen och klimatförändringar). Guiden gör även fallstudier för att se hur bankerna förhåller sig till sina policys i praktiken.

    Fråga gärna din bank, eller den bank du funderar på att byta till, hur de förhåller sig till de områden du frågar efter - ju fler som ifrågasätter desto bättre förstår bankerna vad kunderna efterfrågar och kan ställa om!

    Carina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.