Elljusspår genom nyckelbiotop

Hej
Jag undrar om naturskyddsföreningen kan gå in och hjälpa till att skydda specifika områden från exploatering?
Det ligger nämligen ett förslag om att dra 2 meter breda elljusspår 4,4km kors och tvärs genom majroskogen i enskede, och vi är många som är oroliga för hur det påverkar växt- och djurlivet, och i synnerhet groddjuren. Dessa spår kommer enligt plankartan skära av vattentillförseln till groddammarna, som redan är i ganska dåligt skick. Då större delen av skogen är klassad som nyckelbiotop, undrar jag om ni inte kan gå in och lägga en protest mot förslaget? Det kommer skickas in ett öppet brev till berörda politiker, med en namninsamling på +150 namn, men jag tror att en så stor organisation som naturskyddsföreningen har större slagkraft än bara vi i området.
Hoppas på hjälp!
/Denise