Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

En CO2-kvot per person att använda som man vill.

Vissa flyger till Thailand men har ingen bil. Andra har stora hus men reser aldrig. Åter andra kör både bil, mc och båt men bor litet och flyger nästan aldrig. Vem är största boven?
Varför inte börja med tanken att varje person i Sverige får en viss mängd CO2 som hen får som kvot att fylla på valfritt sätt. Efter att kvoten är fylld utgår "straff" som om kvoten inte fylls kan den sparas eller skänkas bort, säljas eller doneras till mänskligheten. Vi skapar då en allmängiltig SKALA utefter vilken man kan ta ett frivilligt miljöansvar utan att ställa fritidsbåtägare mot Thailandsresenärer och bilpendlare.

johann zollitsch Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej och tack för din kommentar!

    Att säga vem eller vad som är den största klimatboven är jättesvårt. Flyg är i sig den ”handling” som släpper ut mest men för att kunna säga något om en persons klimatavtryck så måste precis som du skriver hela livsstilen vägas ihop. Förslaget du lyfter är intressant men inget föreningen har tagit ställning till och jag kan därför inte säga så mycket mer om det. Men du har helt rätt i att den globala uppvärmningen måste tas på allvar genom att politiker och andra aktörer i samhället agerar, nu!

    Vänligen,

    Lisa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.