Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Etiska riktlinjer för länsförbund och kretsar

I era stadgar står att länsförbund och kretsar ska verka för samma ändamål som riksorganisationen. Saknas helt tydliga etiska riktlinjer vad beträffar vilka åsikter lokala ketsar får framföra och jävsförhållanden vad beträffar styrelsemedlemmar som har intressen i miljöförstörande verksamhet?

När det gäller Naturskyddsföreningen i Norrbotten och Luleå kan deras brinnande iver att HELT FÖRNEKA boskapsdjurens klimatpåverkan inte tolkas annorlunda än att de helt enkelt är samma personer som norrbottens köttbönder. Det är långt ifrån första gången de uttalar sig FÖR köttkonsumtion med åsikter och faktapåståenden som totalt saknar förankring i verkligheten och i riksorganisationens skrifter. Det går ju klart och tydligt att läsa föreningens officiella hållning i frågan här: http://m.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/kl...
Så jag undrar varför styrelsemedlemmar i lokalföreningarna tillåts att totalt löpa amok offentligt och aggessivt förneka köttets klimatpåverkan. Nu senast under de två panelsamtal som hölls i samband med föreställningen Grismanifestet i Luleå och Boden. Men det är långt ifrån första gången. Jag börjar helt och hållet tappa förtroendet för organisationen. Är detta verkligen okej?

Johanna H Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Tråkigt att höra att du känner att du börjar tappa förtroendet för föreningen. Vår ståndpunkt, både från Riks och Norrbottens länsförbund, är tydlig. Vi verkar för att människor ska äta mindre, men bättre kött. Detta eftersom köttproduktion har stor påverkan på klimat och miljö: http://www.naturskyddsforeningen.se/vegopepp. Om det under panelsamtalet du nämner verkat som att Naturskyddsföreningen förnekar boskapsdjurens klimatpåverkan är det helt klart olyckligt.

  Vi föreslår att du tar kontakt med länsförbundet i frågan, du hittar deras kontaktuppgifter här: http://www.naturskyddsforeningen.se/om/kretsar

  Hoppas du vill fortsätta vara medlem!

  Vänligen,

  Lisa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.