Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Flamskyddsmedel i altanmatta

Hej,

Vi vill införakaffa en s.k. altanmatta/balkongmatta till vår inglasade altan. Vi har hittat en matta som är intressant men har fått information från återförsäljaren att den  är "EFL-klassad" men att de inte kan se vilket flamskyddsmedel som använts. Mattan är tillverkad i Holland. Vad innebär EFL-klassningen? Kan man veta om detta är hälsofarligt? Går det att hitta en sån här matta som inte är behandlad med flamskyddsmedel?

Till saken hör att vi har en 2,5åring och väntar tillökning, så det känns extra viktigt att det vi köper inte är hälsofarligt.

Kommentarer

  • Hej Anna,

    Det bästa du kan göra är att kolla med försäljaren vilka ämnen mattan innehåller. Hänvisa till din rätt att få veta om produkten du funderar på att köpa innehåller ett särskilt farligt ämne enligt EU:s kandidatlista. Här kan du läsa mer: https://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/ratten-att-fa-veta

    Vill du inte vänta upp till 45 dagar kan du höra med tillverkaren och be dem specificera vilket flamskyddsmedel de använder. Välj bort mattan om de använt bromerade eller klorerade flamskyddsmedel.

    Lycka till!

    Åsa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.