Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Flamskyddsmedel I textil

Hej!
Jag har en fråga när det gäller flamskyddsmedel I bäddmadrass, täcke och kuddar. Ikea använder inte kemiska flamskyddsmedel men har inga textilier som är eko-tex. Jysk har kuddar, täcke och bäddmadrass som är eko-tex men som innehåller flamskyddsmedel, dock inte bromerade. De skriver att de flamskyddsmedel som används är ofarliga. Vad ska man välja?
Therése Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Therese,
  Vårt råd är att välja Oeko-Tex-certifierade produkter framför ocertifierade produkter, men att välja ett täcke/en kudde/en madrass som inte innehåller flamskydd.
  Det finns många Oeko-Tex-certifierade produkter som inte innehåller något flamskydd så det bör inte vara något problem att hitta detta hos bland andra Jysk.
  Om en Oeko-Tex-certifierad produkt innehåller flamskyddsmedel eller flamskyddade fibrer måste detta vara utskrivet på certifikatet.
  Man kan kolla upp vad som ryms i ett certifikat på hemsidan. Fyll då i licensnumret (som finns angivet på loggan) och skriv in detta under Giltighetskontroll/Validity Check:
  https://www.oeko-tex.com/se/business/oeko_tex_certified_products/ots_100_validity_check/ots_100_validity_check.html
  Om det står något i stil med ”including fibres with flame retardent properties” eller ”including flame retardent finishes” – välj då en annan produkt istället.
  Carina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.