Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Fråga angående undersökning av caféer i sverige ir eko-synpunky

Hej. Har ni alls kollat upp hur stämplar kring kaffe ser ut? Inom kaffevärlden är direct trade och single origin bättre stämplar än "ekologiskt". Undrar hur ni tänkte när ni gjorde den smala avgränsningen till "ekologiskt" när ni gjorde cafeundersökningen.

Kommentarer

  • Hej Fanny,

    Tack för din fråga. Certifieringarna för kaffe är uppbyggda på olika sätt och produktionsförhållandena skiljer sig åt i producentländerna, till exempel mellan Etiopien och Brasilien. Men det finns några grundläggande skillnader mellan de ekologiska märkningarna (KRAV och EU-ekologiskt) och de andra så kallade hållbarhetsmärkningarna (Rainforest Allliance, UTZ mfl).

    Kaffe märkt med KRAV eller EU-loggan är de enda märkningar som garanterar att inga kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel används. En annan viktig skillnad är att de ekologiska reglerna måste följas av odlarna och kaffeföretagen från dag ett. De andra certifieringarna tillåter att kraven efterlevs successivt.

    Läs mer om KRAVs regler för kaffe här: http://www.krav.se/krav-markt-kaffe

    Moa (föräldraledig) Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.