Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Fundering kring Washology

Hej
Har en fundering kring Washologys produkter då jag inte kan hitta dem i era listor. Beror det på att de inte uppfyller era krav eller kan det kanske bero på att de inte har råd med er märkning? Enligt deras innehållsförteckning ingår både konserveringsmedel och parfymer. Parfymerna ska vara pcmfria sorter som inte doftar så länge, men sen då? Finns det snälla tvätt- och sköljmedelsparfymer?
Och finns det konserveringsmedel som är ok?
Vad gäller tensiderna så antar jag att det finns en uppsjö av nonjoniska, anjoniska och amfotära som är både bra och dåliga? Det är väl tensiderna som löser smuts och svett och är nödvändiga för att alls få tvätten ren, så det går väl egentligen inte att säga nått om dem. Mer än att jag isf hoppas att de använder bättre och snällare sorter.
Många och kanske luddiga frågor, men då jag inte fann dem bland era godkända produkter och de själva trycker på att de är bra miljövänliga alternativ, så hoppas jag att ni kan ge svar på om de är okej att använda.

Med vänlig hälsning Gabriella Larsson-Auna
Gabriella Larsson-Auna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gabriella!

  Att en produkt inte finns med i vårt register beror vanligtvis på att företaget som tillverkar den inte har skickat in någon ansökan om Bra Miljöval för produkten. Det betyder att vi inte tagit del av innehållet och alltså inte kan yttra oss om det.

  Som du är inne på är parfymer och konserveringsmedel två ämnesgrupper som kan vara problematiska. Om du väljer en Bra Miljöval-produkt så ingår bara parfymer och konserveringsmedel som klarar hårda krav, gällande till exempel allergier. Detsamma gäller de tensider som ingår i produkten. Här ställs strikta krav på nedbrytbarheten och hur giftiga de är för vattenlevande djur.

  Vårt tips är därför att välja Bra Miljöval-märkta produkter. Eller Svanen, som ställer liknande krav.

  Vänliga hälsningar
  Åsa
 • Tack för svar.
  Det är lurigt med produkter där de enda som kommenterat något om miljövänligheten är företaget själv. Som ni föreslår, jag får fortsätta med Bra Miljöval-produkter.
  Vänliga hälsningar
  Gabriella
  Gabriella Larsson-Auna
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.