Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Giftfri förskola

Hur kan man få reda på om den förskola ens barn går på är inventerad av er i projektet Giftfri förskola? Om inte, kan man på något sätt önska att detta görs?

Hur kan vi som föräldrar påverka, förutom att göra personalen medvetna om problem man upptäcker? Ofta så handlar mycket om upphandlingar och inköp och där kan varken jag som förälder, eller de enskilda pedagogerna påverka så mycket.
Rebecca Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Rebecca,

  Det lättaste borde vara att vända dig direkt till förskolan, eller till kommunen ifall ditt barn går på en kommunal förskola. 75 procent av landets kommuner jobbar nu med Giftfri förskola! Vi har alltså inte varit runt och inventerat förskolor, utan det är förskolorna själva som jobbar efter vårt material.

  Håll Sverige Rent har en märkning som kallas ”grön flagg”, vilket innebär att förskolan/skolan ska jobba med hållbarhet på olika sätt, till exempel genom att sopsortera och bli kemikaliesmarta.

  Ett sätt att påverka ditt barns förskola kan vara att påtala problemet för personalen och ge dem tillgång till vårt material: https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/miljogifter/giftfri-forskola

  Lycka till!

  Vänliga hälsningar
  Åsa
 • Stort tack för svaret! Då vet jag mer.

  MVH
  Rebecca
  Rebecca
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.