Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Groda/padda på balkongen, andra våningen!

Har upptäckt en groda/padda på balkongen, intill en stor utomhuskruka som varit vinterisolerad.
Kan jag försöka fånga den försiktigt med en fjärilshåv och hjälpa den tillbaka till marknivå igen? Eller ska jag låta den vara, eftersom den kan klättra själv, även ner igen? Svårt dock att freda den för mina nyfikna hundar i längden... Har försökt stänga av den delen av balkongen med kompostgaller, samt placerat ett stort fat vatten där. Det är en söderbalkong, så där är ganska varmt redan....
Med vänliga hälsningar
K Tufvander
K Tufvander Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Tack för din fråga!
  Det enklaste är att ta på sig handskar och plocka upp paddan (det brukar vara paddor i trädgårdar) och ta ned den på marken. Om det finns en sjö eller våtmark i närheten är det säkert dit den ska. Groddjuren leker på våren. De övervintrar på frostfria platser. I april när isen har lossnat från stränderna vandrar de dit, ibland långa sträckor. Där parar de sig lägger rom och sen går de tillbaka upp på land igen.

  Vänliga hälsningar,
  Henrik Kommunikatör
 • Varmt tack för svar! Men eftersom svaret dröjt en tid, så tycks paddan ha gett sig iväg på egen hand. Hunden markerar inte alls längre... Hoppas, hoppas att den klarat sig oskadd till marknivån och därefter den relativt långa vägen till en sjö, ganska långt bort... Önskar den lycka till och har det du berättat i åtanke, om det händer igen, nästa vår.

  K Tufvander
 • Vi håller tummarna, tack för ditt engagemang!
  Soliga hälsningar,
  Henrik Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.