Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vem gräver gryt eller andra hålor?

Hej, Vi bor vid Älvsjöbadet i Bandhagen. Utanför mitt fönster är det olika gångvägar och efter en av dessa gångvägar med en trädsluttning ovanför har jag nu upptäckt hålor i marken med högar utanför av jord och ekollon och dyl. Det finns ca 5 eller 6 hål alla är under en ganska stor ek, vad kan det vara för djur som har grävt där så här års?? jag har sett dem ca en vecka.
Hälsningar från en intresserad naturvän.
Dagmar
Dagmar Ekström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Dagmar, vad spännande! Det finns flera djur det skulle kunna vara som gjort hål i jorden runt eken.
   
  Är hålorna under decimetern och fortsätter ner i marken? Vattensorkar och mullvadar bor i gångar under marken. Ligger jordhögarna placerade ovanpå hålen är det antagligen mullvad, ligger de bredvid kan det vara vattensork.
   
  Slutar hålorna i en grop, kan det vara grävling, vildsvin eller till och med hund som varit framme och grävt efter något gott. Grävlingarna är duktiga på att bökarunt och lämna hål efter sina trynen, liksom vildsvin. Är hålorna djupare brukar man dock se på storleken att en grävling varit framme. Den kan ha försökt att hitta en lämplig plats för ett gryt. Eftersom vildsvin finns i Söderort, är det mycket möjligt att det är de som varit framme. De bökar mycket!
  Anna
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.