Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Högflourerande ämnen i tandtråd?

Hej! : )

Vill börja med att tacka för ert miljöarbete!
Jag har en fråga rörande informationen på er hemsida om högflourerande ämnen, se länk: http://www.naturskyddsforeningen.se/10hogfluore...

På sidan går det att läsa följande: "De högfluorerade ämnena används ofta i vatten- och fettavstötande material, såsom livsmedelspapper, allvädersjackor, skor, regnskydd, markiser, stoppade soffor, husgeråd, elektronik och tandtråd."

Jag och min pojkvän har hört av oss till Tandtrådstillverkaren Johnsson & Johnsson för att få reda på om deras tandtråd innehåller PFOS eller PFOA. De hävdar att Naturskyddsföreningens information om att tandtråd kan innehålla högflourerande ämnen inte stämmer.

De svarade oss:

"Tack för din fråga om Dentotape. Både Dentotape Original och Dentotape Slim är tandtråd utan fluor. Du kan därför tryggt fortsätta att använda Dentotape.
Vi vill däremot passa på att påpeka att Naturskyddsföreningens hemsida tyvärr ger felaktig informationen om tandtråd. I de fall man belägger tandtråd med fluor används natriumfluorid eller andra fluorsalter i enlighet med EUs kosmetikförordning 1223/2009. Man använder aldrig högfluorerade ämnen.

Hör gärna av dig till oss igen om du har ytterligare frågor eller kommentarer.

Clarissa Videljung
Nordic Consumer Affairs
Johnson & Johnson Consumer Nordic"

Vi funderar nu såklart över huruvida tandtråd kan innehålla högflourerande ämnen eller inte.
Anser ni att de har rätt i sitt påstående att tandtråd aldrig innehåller högflourerande ämnen eller att de har fel? Har ni någon mer specifik information om vilka tandtrådsmärken som kan använda högflourerande ämnen?

Vänliga hälsningar/
Rose-Marie