Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Humlebo i byggsats eller färdiga

Hej!
Föreslår att ni eller annan lämplig aktör säljer redan färdiga humlebon i lämpligt material att gräva ner enligt medföljande instruktion. Då får även de chansen som arbetar för fullt att hjälpa humlorna. Tanken som väcks och som säkert fler känner igen är ” visst vill jag hjälpa humlorna, insektshotell finns, men inte rejäla humlebon” och ”det verkar krångligt att tillverka humlebon” och så blir det inte av. Vet att insektshotell finns och det är toppen, men saknar humlebon att använda år efter år.
Tack för ert fantastiska arbete och det ni gör!
Christer Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Christer, det är ett bra förslag. Kanske kan vi specifikt hjälpa humlorna som en uppföljare till vår nuvarande bikampanj. Saknar dock den medföljande instruktionen? Bifoga gärna den

  Tack för de vänliga orden!
  Jakob Kommunikatör
 • Hej igen!
  Menar att en instruktionsbeskrivning till hur humleboet bland annat sätts ihop, placeras, och eventuellt sköts om borde medfölja för att en vara ska anses komplett. Har ingen färdigskriven idag, men när resan från förslag på humlebo till tillverkning är klar kan även instruktionen skrivas. Har själv patent på en produkt och vet hur mycket arbete det ligger bakom en lansering från "ax till limpa" jag ser själv nya möjligheter minst varje vecka och löser de utmaningar som ålagts mig. Så om jag kan hjälpa någon med förslag på produktions eller produktutvecklingssidan gör jag det gärna. För jag kommer som sagt väldigt snart på nya infallsvinklar i nya och äldre sammanhang.
  Ha det fint och humlebon m.fl. är en del av cirkulär ekonomi, sett ur ett mer ekologiskt perspektiv. Anslag skulle kunna sökas härifrån.
  Mvh
  Christer Ekologisk Ekonom, CAD konstruktör och uppfinnare
  Christer
 • Tack för bra förslag, Christer! Naturskyddsföreningen har tidigare beskrivit hur man kan göra humlebon i böckerna Vilda Grannar och Bygga-bo-handboken, som finns på många bibliotek.
  Att hjälpa humlor med konstgjorda bon är en enkel och bra åtgärd som många kan göra. Vi har ingen aktuell ritning publicerad på hemsidan just nu, men hoppas kunna göra det. Under tiden finns det flera intressanta exempel från Storbritannien att inspireras av, exempelvis https://www.bumblebeeconservation.org/bumblebee-nests/
  /Per Bengtson
  Lisa Persson
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.