Till senaste kommentaren

Hur bra/dåligt är det med plastgran istället för äkta gran?

Som rubriken avslöjar så är jag lite nyfiken på hur en plastgran förhåller sig till en äkta gran (lite generellt ur ett miljöperspektiv), har dock lite svårt att hitta information som verkar pålitlig. T.ex. har jag läst gamla tidningsartiklar att många äldre plastgranar kan innehålla farliga ämnen (såsom dioxiner och rentav bly i vissa fall, om jag minns rätt). Stämmer det fortfarande eller var det något som gällde mycket gamla plastgranar?

Vilka fördelar/nackdelar har plastgran och äkta gran?

Jag var även lite fundersam på hur man egentligen ska gå tillväga om man inte längre skulle vilja behålla en platsgran. I andra länder verkar det vara att skicka till "landfill" som gäller till viss del, men det är väl inte längre tillåtet att ha plast/metall m.m. i "landfills" i Sverige?
Hur kan man, här i Sverige, gå tillväga om man känner att man inte längre vill behålla en plastgran? Är det t.ex. materialutvinning eller förbränning eller något annat som gäller, och anser man att det är ett metall- eller plastföremål?

Råkar ni kanske även veta några studier man skulle kunna läsa, om man vilja läsa mer kring detta?
Blev lite mycket frågor, men är tacksam för svar. =)