Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

hur påverkar kärnkraftverk oss?

hej!
jag undrar hur kärnkraftverken påverkar oss i samhället, miljön och hur den påverkar oss människor.
påverkar den bra, påverkar den dåligt eller påverkar den både bra och dåligt är väldigt nyfiken:)

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga!

  Vi tycker inte att kärnkraft är vägen framåt. Vår ståndpunkt beror på flera saker: dels tycker vi att riskerna är för stora och dels tycker vi att tekniken är för dyr. Dessutom leder uranbrytning till mycket stor miljöpåverkan.Därför anser vi att det bästa är att fasa ut kärnkraften och istället ersätta den med ren förnybar energi.

  Ingen förnybar energikälla kan leverera hela vårt elbehov ensamt, hela tiden. Men i kombination kan sol-, vind-, vatten- och biokraft tillsammans tillgodose våra behov. I Sverige har vi extra goda förutsättningar med vår vattenkraft som kan sparas i dammarna när det blåser mycket och solen skiner, för att sedan användas om det är vindstilla och molnigt. Även biobränsle kan lagras och användas vid behov. Dessutom går det att styra användningen av el mer efter tillgången, samt att det finns många nya lösningar för att lagra el på ingång.

  Studie efter studie har bekräftat att ett 100 procent förnybart energisystem är möjligt i Sverige. Även på global och europeisk nivå finns studier som visar att ett i princip helt förnybart energisystem är möjligt till år 2050. Dessutom kan det bli lika billigt, eller billigare än de gamla systemen. Därför menar vi att framtidens energi är förnybar. Och kärnkraften något vi kan berätta om för våra barnbarn.

  Här kan du läsa mer om hur vi tänker kring kärnkraft: https://www.naturskyddsforeningen.se/karnkraft

  Allt gott,
  Isabelle Digital kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.