Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Jakt i djurskyddsområden

Hej,

Det finns ju många djurskyddsområden för att skydda fågellivet under vissa perioder i och med beträdnadsförbud i vårat avlånga land. Och även inom vissa naturreservat kan avgränsade områden vara fågelskyddsområden, och då även de ha beträdnadsförbud under vissa perioder. När jag kollar runt på olika länsstyrelser verkar beträdelseförbudet främst gälla mellan mitten av mars och mitten av augusti, men även oktober-november i söder. Och det som jag reagerar på är att det ofta är tillåtet att vistas i dessa områden och även utöva fågeljakt (av ex kanadagås vilken är tillåten i södra sverige from 11 augusti och norra from 21 tom sista december).

Just fågeljakt i ett och samma område år efter år verkar vara något som skrämmer fåglarna från att komma tillbaka och jag märker tydligt hur en årlig jakt av ex gäss i ett visst fågelskyddsområde verkligen ger en effekt på kommande år. De år det inte varit någon fågeljakt i det fågelskyddsområden som jag brukar besöka märker jag även tydligt hur antalet fåglar som vågar sig tillbaka ökar året därefter.

Det känns som ett stort problem som är svårt för en privatperson som mig att ta tag i och det jag främst undrar över är om detta är något som ni på naturskyddsföreningen kan ta tag i? Vad kan man annars göra? Jag kan tycka att det bör vara förbud av fågeljakt i alla fall inom alla fågelskyddsområden. De är ju skapade av den enda anledningen att just skydda fåglarna där och ge dem en lugn rastplats på sin väg söderut inför vintern.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.