Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Jaktjournalens "rovdjurskampanj"

Följande är hämtat från Jaktjournalen.se/rovdjurskampanjen: ”Den första augusti 2016 är det åter dags för Jaktjournalens klassiker, Rovdjurskampanjen. Då kan alla rovdjursjägare inleda årets jakt och fångstsäsong. För fjortonde året i rad får alla jägare som skjuter eller fångar räv, grävling, mård, mink, iller, kråka, skata, måsfågel eller nötskrika chansen att både göra en betydelsefull viltvårdsinsats och vara med om att vinna fina priser.”

Förstapristagaren 2016 i tidningens tävling hade rapporterat att han dödat 28 rävar, 7 grävlingar, 32 minkar och 394 fåglar vilket gav honom 10470 poäng (en räv 120 poäng och en fågel 15). Detta sker helt oreglerat utan att någon biolog eller bygdens naturvänner tillfrågats.

Håller Ni med dom om att detta är viltvård?

Ingemar Rosberg Rapportera olämpligt innehåll