Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man äta fisk utan gifter eller ska man ersätta det med annat?

Hej,

jag har bestämt att jag kommer att sluta äta odlad lax som innehåller så mycket dokumenterad skit och även massa konstiga ämnen som man inte ens kontrollerar. Nu är min sambo gravid och vi undrar nu vad man ska äta för fisk. Har varit inne och kollat på:

och även läst om vilka fiskar som innehåller en mindre mängd gifter och då verkar:

1. Inlagd sill (Nordostatlanten)
  2. Tonfisk i konserv
  3. Markill i tomatsås
  4. Torskfilé

vara den bästa kombinationen jag kan komma på för att ändå få i sig omega 3 och andra näringsämnen från fisk men utan att utsätta sig för en för stor mängd gifter. Dessutom är det något man enkelt kan få tag i.

Ibland kanske man kan höra av sig till en fiskhandlare och beställa vildfångad lax från atlanten som har mindre gifter i sig.

Är det en bra lista? Finns det något man kan lägga till som är enkelt att få tag i?

En annan väg att gå och som jag funderar på är att helt sluta med fisk och börja äta omega3-tabletter från alger och även d-vitamin tillskott. Så slipper man denna taskiga bransch helt och hållet. Dock gillar jag ju fisk så skulle vara kul om det gick att få till något utan för mycket gifter.

Skulle verkligen behöva vägledning här för något man kan lita på under en längre tid framöver.