Klimathjälpen Sverige?

Jag skulle vilja veta vad ni anser om Klimathjälpen Sverige? En säljare/representant ringde på min dörr i går och pratade om klimatet och klimatkompensation. Man kan alltså köpa sig klimatkompensation. Jag tyckte att det lät bra, eftersom allt vi kan göra för miljön är bra men sedan efteråt började jag fundera. Gör de ngt bra, eller är det lurendrejeri där de mesta pengarna går i egen  ficka? Tänkte att ni kanske vet?
Ann-Sofie Aspling Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Ja det skulle jag också väldigt gärna vilja veta.
  Viktor
 • Det önskar jag också gärna veta! Står i valet och kvalet att stödja dem men vill gärna veta mer vad deras insatser verkligen gör för nytta.
  Malin Hols
 • Jag såg idag av en slump att de delar adress med ett företag jag känner till sedan tidigare (Regnet resp Readyforchange). Kontaktinformationen till de här företagen är inte mycket att hänga i granen, och det tycker jag är ett klart frågetecken.
  Av den anledningen skulle jag välja ett annat alternativ för att klimatkompensera e dyl.
  Hans Andersson
 • Recnet, inte Regnet.
  Hans Andersson
 • Har också haft besök. Mycket påstridig säljare som började med att fråga om han fick göra enkät,  fortsatte sen prata el och ville slutligen sälja ett certifikat för nästan 2000 SEK.  På frågan om vad Klimathjälpen var för något fick jag svävande att det var en organisation som arbetade med att upplysa människor om miljöval osv.
  Det är ett AB bildat 2019 med en exklusiv adress i Göteborg. Klimathjälpen mottog 2017 1, 2 Msek i statligt stöd för en studie om hur man kan påverka människor att göra bättre klkmatval.
  Alla varningsklockor ringer för mig, att köpa ett certifikat  av detta företag är inte ett sätt att verka för en bättre miljö.  Bluff.
  Henrik
 • Det är risk att Klimathjälpen är ett blufföretag. Finns inget sätt att kolla var pengarna går, de säljer enbart genom dörrknackning, de har inte 90-konto, saknas kontaktuppgifter, orgnr på hemsidan osv.
  Alex
 • Fick också besökt av en representant ifrån Klimathjälpen, gjorde lite research och hittade blandade spekulationer.
  Jag ringde in till företaget för att få mina frågor besvarade.

  Tycker jag fick bra informationen om att företaget, bland annat att de inte har något vinstintresse samt att de enkelt kunde redogöra för vart pengarna går.
  Jag gav dem tips om att de kanske borde lägga upp informationen på hemsidan, var på de svarade att de redan kikar på detta.

  Rekommenderar er att ringa till företaget om ni funderar på att kompensera och bilda er er egen uppfattning. Alt avvakta tills mer information fins på hemsidan.
  Birgitta Ohlsson
 • Birgitta, klart de svarade så. De jobbar givetvis inte ideellt, de tar ut lön och vill givetvis ha avkastning på investerade pengar.
  Vill man göra något med sina pengar för att minska utsläpp rek jag att utan mellanhänder köpa aktier i företag som driver solpanelsparker eller på annat sätt jobbar med förnybar energi.
  / H
  Henrik
 • Tror 100% att de är bluff. Hade precis en försäjare här från dem som pratade med mig som om jag vore dum i huvudet. Jag är inte jätteinsatt i just klimatkompensation och sa att jag ville läsa på lite själv om det innan vilket han ifrågasatte och sa "det finns inte mycket mer information på internet än det jag har sagt" ja jo jag tackar, tror verkligen på att den enda informationen om klimatkompensering som finns är att det är superbra och enda sättet att rädda planeten på.

  Han lyckades ändå komma så långt som att skicka ett avtal till min mail (det tar ett tag för mig att inse att folk är idioter) som han ville att jag skulle godkänna med en gång. När jag då sa att jag inte ville innan jag läst på mer sa han att "nu har du fått ett avtal mailat till dig så då måste du godkänna, om du ångrar dig kan du använda 14 dagars ångerrätten" Men så är det ju självklart inte. För det första gäller avtalsanspråket 14 dagar samt att det finns en "nej tack jag är inte intresserad"- knapp som jag med glädje tryckte på efter att han sagt all denna idiotin.

  Plus att han alltså i ett av Göteborgs mest socioekonomiskt utsatta områden går runt och säger att 200kr bara är en pizza i månaden. Blir förbannad.
  Josephine
 • Bra, Josephine!
  /H
  Henrik
 • Svärmor hade en påstridig säljare i somras och nu har de skickat massa fakturor utan att hon skrivit på något avtal - vi har polisanmält företaget
  Man lurar inte gamla människor och man ska inte tjäna pengar på miljön
  Blir så trött
  Maria
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.