Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Klimatkomensering

Hej, Jag skrev ett inlägg (länk) där jag ifrågasatte kostnaden för klimatkompensering. Ni svarade och stängde sedan för ytterligare kommentarer. Är det inte viktigt att kunna diskutera detta?

Ialla fall så tycker jag att erat svar är lite konstigt, läs gärna lite mellan raderna på vad jag skrev

Det viktiga är att minska nettotillförseln. Hur man åstadkommer detta och vad som är enklast är en helt annan sak. Att klimatkomenseringen som säljs är så billig ifrågasätter jag och många med mig. Detta resulterar i att man i många fall hoppar över att klimatkomensera eftersom det verkar orimligt.

Om det nu är så billigt på riktigt så vore det väll en no-brainer att investera i detta tills det blir mättat och priset stiger. Att det är så "billigt" tycker jag bevisar att det inte funkar i praktiken. Finns det studier som visar på potentialen (utan att bygga avancerad teknik)?

Att mänskligheten ska sänka sin standard, resa mindre osv lär ju inte hända i första taget. Att däremot påverka sitt avtryck genom att kompensera på ett korrekt sätt tror jag många är villiga att göra. Det måste däremot finnas en betrodd organisation som ser till att de pengar som betalas in verkligen resulterar i en minskning.

Kommentarer

  • Kolla in ETC och deras kompensering. Det viktiga är ju att man snabbt kan ersätta den förbrukade co2:n, dvs kan erbjuda solceller som kan komma ut på elmarknaden. Eller vindkraft. Trän växer för långsamt nu då det är bråttom.
    Ronald Hedblad
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.