Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Klimatkompensation med träd/växtmassa

Halloj. Ni verkar som att ni har lite koll på fysiken bakom klimatkompensering. Jag har haft en idé jag skulle vilja att ni tar del av. Min idé är att klimatkompensera genom att begrava träd och annan växtmassa i behållare som inte ruttnar. Antingen gjorda av någon slags plast som inte ruttnar på hundratals år, eller kanske cement? Så länge naturen i omgivningen inte tar skada.

På så sätt kan man som privatperson faktiskt klimatkompensera. Jag menar, visst är det optimalt att inte släppa ut till att börja med, men även jag som ser mig som en naturvän måste släppa ut lite för att öht. lyckas överleva. Trots att jag cyklar, reser med buss och inte flyger så blir det ändå utsläpp på t.ex. mattransporter (från andra länder) och varor från andra länder som helt enkelt inte tillverkas lokalt.

Jag läste om något liknande med träbegravning här: https://cbmjournal.springeropen.com/articles/10... Men det gick ut på att man grävde 15 meter djupa hål, vilket i praktiken inte går som privatperson. Därav någon slags behållare som enkelt kan begravas på kanske 1 meters djup, oavsett ställe nästan.

Han som skrev det där tog även upp att man eventuellt gör jorden mindre bördig eftersom träden innehåller vissa näringsämnen. Vet ni hur mycket det handlar om per kubikmeter? Såg att Anders Friström visste lite om barrträds koldioxidmängder och så. Hör av er om vad ni tror om idén. Är lite sugen på att börja göra detta, kanske redan nästa vår.

Jani M Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.