Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kokat vatten och plast

Hej,

Vår dotter får både mjölkersättning och bröstmjölk. Vi har alltid varit noga med att koka vattnet till ersättningen, men av någon anledning tänkte vi inte på att vi inte skulle hälla det heta vattnet i en plastburk (som visserligen är gjord för att förvara mjölkpulver till barn). Detta gjorde vi under ca 2 månader, nu häller vi vattnet i en glasflaska istället. Nu har vi naturligtvis ångest över detta, hur mycket gifter kan hon ha hunnit få i sig?

Hälsningar Annie

Kommentarer

  • Hej Annie, det är tyvärr väldigt svårt att svara på. Men oftast är plastprodukter som är avsedda för mat gjorda av ofarliga plaster.

    Vissa plaster kan släppa ifrån sig plastkemikalier vid kontakt med livsmedel. Vissa plastprodukter har också tillsatsämnen i sig, som kan vara farliga. Ofta är de plaster som används för mat och dryck dock utan farliga tillsatsämnen.

    Du kan titta på plastburken vilken sorts plast den är tillverkad av, det brukar stå någonstans på produkten. Vi har skrivit om de olika plasterna och deras egenskaper här, du kan kolla upp plastburkens material och jämföra med vad vi skrivit där. Om du inte hittar info om plastmaterial, maila tillverkaren.

    Bra att ni använder glasflaska numera! Ha det fint.
    Jakob Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.