Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

köttkonsumtion som klimathot

Hej. Har jag förstått rätt att köttkonsumtion är klimatfarligt av framför allt två skäl:

1) att det finns för många kor som släpper ut metangas när de idisslar
2) att korna behöver foder och därför skövlas t ex regnskogar för att ge plats åt besprutad sojaproduktion

Om det är rätt, betyder det att växthusgaserna (metan främst) minskar då vi minskar köttkonsumtionen därför att det först behövs mindre skövling/foderproduktion och i nästa steg färre kor?

Vad kan politikerna göra för att vi ska äta mindre animaliskt och mer vego? EU-politik och olika typer av subventioner på animalisk produktion motverkar detta mål. Sverige som EU-land kan inte göra mycket för att ta bort subventionerna. Alltså måste vi införa nationell skatt/avgift på kött för att få ner köttkonsumtionen? Ska man tänka som så att ett "rätt miljöpolitiskt" marknadspris på kött blir summan av rådande subventioner (EU) och motverkande nationella skatter/avgifter?

Är det rätt tänkt att denna typ av nationella skatter/regler på köttkonsumtion riktas in mot metan och alltså därför ligger utanför koldioxidskatter?

Har ni förslag på hur konsumtionen av vegetabilier kan stimuleras?
Karl Bergström Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.