Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Lukt från uterum

Hej!
Jag har en fråga angående ett nybyggt uterum och inomhusluften. Vi bor i ett nybyggt radhus (bostadsrätt) och de byggde till ett inglasat uterum. De förlängde taket och byggde till glasskjutdörrar (med ytterväggar på tre sidor). Det har luktat och luktar renoverat eller färg och det gick in i sovrummet som ligger med ventilationen ut till uterummet. Första veckorna och typ två tre månader stängde jag ventilationen där och det var bara min man som sov där.  Sedan när vi fick vårt andra barn cirka tre fyra månader efter tillbygget så fick vår stora tjej sova där med pappa. Det blev lite instängt när ventilationen var stängd (var tvungna att stänga dörren på kvällen för att inte väcka dottern) så till sist fick vi öppna ventilationen. Det luktar fortfarande in i rummet och vi försöker vädra ut uterummet så ofta vi kan. Det luktar mer när det är varmt. Min fråga är nu, bör jag vara orolig att det läcker in något farligt från uterummet? Min man och mamma tror inte det, men när det gäller barnen är man extra orolig.
Mvh Therese
Therése Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Therese,

  Det verkar oklart om det är färg eller något annat som orsakar lukten. Jag skulle råda dig att kontakta företaget som utförde renoveringen och fråga vad det kan vara. Du kan be dem komma och känna lukten.

  Om det visar sig att det är färg som luktar så ska ni inte sova där lukten tränger in. Det kan förstås variera vilka ämnen som orsakar lukten beroende på vilken färg som har använts.

  MVH
  Jakob Kommunikatör
 • Finns det någon tidsaspekt på detta eller ska man aldrig sova där? Vi har inte så många rum att sova i och vår dotter har redan sovit där tre månader då hon fick flytta ut ur andra sovrummet pga en skrikande bror. Har maila företaget.
  Vad kan faran vara om det är färg som luktar?
  Therése
 • Har pratat med affären som sålde färgerna. Akrylatfärg i taket och silikonhartsfärg på väggarna. Väggarna målades sommaren 2016 och taket i nov/Dec 2017. Hon jag pratade med från färgaffären trodde absolut inte det var någon fara att det luktade lite och tipsade bara om att ventilera uterummet lite mer nu när det är varmt. Hon sa att färgerna härdat för längesen.
  Vi har för tillfället stängt ventilationen in till sovrummet och har innerdörren öppen på natten förutom några timmar på kvällen när dottern sover och vi väsnas utanför. Är det ok att ha dörr och ventilation stängd några timmar?
  Mvh Therese
  Therése
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.