Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Matta som smular

Jag köpte en matta till min äldsta dotter för tio år sedan, det stod att det var 100% ull vilket kändes bra.
Nu när min yngsta dotter har den på rummet så blir det som sand under den, har bankat och dammsugit. Jag tänkte sprätta loss botten och se vad som fanns i men den var klistrad och bara trillade av när jag tog tag. Inuti finns ett nät och klister som smular vid beröring, det är alltså detta som jag upplevt som sand på golvet.
Mailade med Ilva där matta är köpt och ända svar jag får när jag frågar om innehållet är att det är ett nät man knutit mattan på och att min garanti inte gäller längre.

Eftersom jag tror nätet är någon typ av plast borde inte "sanden" vara väldigt olämplig att ha ,på ett barngolv där allt som ligger på golvet stoppas i munnen? Eller är det så gammalt och nedbrutet att det inte är någon fara längre?

Jessica Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Det låter som att nät och klister i mattan är i plast eller gummi som har börjat vittra sönder.
    Mjukgörare används för att få plaster och gummi att bli flexibla, rörliga och mjuka. Om mjukgörarna är av dålig kvalitet och utsätts för yttre påverkan som t.ex. solljus och/eller är gamla, börjar de vandra ut ur materialet. Man brukar säga att materialet svettas eftersom det blir som en våt, oljig känsla på ytan när mjukgörarna lämnar plasten. När mjukgörarna är borta återstår ett material som är helt poröst och lätt faller samman. Det är därför troligt att sanden består av plast eller gummirester. Eftersom det är möjligt att de kan innehålla hälsovådliga ämnen så rekommenderar vi inte att ha den på ett golv där barn vistas.

    Carina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.