Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Mikroplaster i rengöring och ansiktsskrubb?

Hej!
Jag har en VIM-rengöringsflaska hemma med små slipande korn i, och jag funderar på om det kan vara miljöskadliga plastkorn eller inte. Jag har läst er artikel här om vilka ämnen man ska undvika, men hittar inget ämne som påminner om dessa namn på baksidan. Kan det ha utelämnats? Det står "sustainable cleaning" på framsidan, men ingen svanen-märkning. Finns det någon chans att de små kornen i så fall är salt, och inte plast? Flaskan är ganska gammal, och det står i er artikel att det tidigare var vanligt att skrubbande produkter innehöll sand och salt istället.
Angående skrubbkorn så har jag även en ansiktsskrubb, och den innehåller enligt baksidan "propylene glycol". Det ämnet står inte heller i er lista, men kan det betyda att det är plastkorn ändå? Borde jag slänga den flaskan?
/Villrådig konsument

Theresa Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Theresa,

    Vi kan tyvärr inte uttala oss om enskilda produkter. Så det är svårt att säga hur bra/dålig ditt rengöringsmedel är. För det går att göra mikrokulor av andra saker än plast. Det bästa är att höra med tillverkaren vad de är gjorda av!

    PS: Propylen glykol är ett lösningsmedel, inte mikroplast.

    MVH
    Jakob Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.