Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Miljömärkt tvål med parabener

Hej!
Köpte denna tvål "blad handtvål från åhlens" som frontade i kampanjen "fräsch på riktigt" men upptäckte sen att den ju innehåller parabener som ni väldigt tydligt skriver att man ska undvika. Hur kan denna tvål med det här innehållet blivit miljömärkt? Är väldigt förvirrad över vad jag ska leta efter då jag vill undvika parabener.

Kommentarer

  • Hej Tuva,

    Den problematik som vanligen förknippas med parabener är deras hormonstörande egenskaper. Inom vår miljömärkning Bra Miljöval är idag butyl- och propylparabener inte tillåtna.

    Vi har just avslutat ett arbete med att ta fram nya kriterier för kosmetiska produkter och har därför tittat närmare på den senaste tidens forskning om parabener. Vår slutsats är att metyl- och etylparaben inte verkar vara lika problematiska som propyl- och butylparaben, men vi kommer av försiktighetsskäl förbjuda också dessa parabener inom Bra Miljöval. Med den kunskap som numera finns etablerad för hormonstörande ämnen tycker Naturskyddsföreningen att det är viktigt att människors exponering för hormonstörande ämnen minimeras.

    Vänliga hälsningar

    Åsa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.