Naturskyddsföreningen bör motarbeta slutförvaring. Hur?

Ni skrev:
Bra fråga, som ännu inte har ett tillfredsställande svar. Trots att vi har haft kärnkraftsproduktion i Sverige i över 40 år så är slutförvaret av det radioaktiva avfallet fortfarande inte löst. Som det ser ut nu måste våra framtida generationer ansvara för det radioaktiva avfall som kärnkraftverken orsakar i dag. Det finns ännu ingen säker lösning på hur man ska förvara avfallet och det använda uranet, som måste hållas isolerat från människa och miljö i över hundratusen år.
Som ni nog inser är detta ett rejält svek mot framtidens generationer. Vore det inte bra mycket bättre om Naturskyddsföreningen stöttar byggnad av nya typer av kärnkraftverk som "bränner upp" avfallet? Det bör vara det viktigaste att propagera för.
Arne Franklin Rapportera olämpligt innehåll