Till senaste kommentaren

Naturskyddsföreningens uppfattning om biobränslen

Hej! Biobränslen framhålls på många håll som hållbara och vägen från fossilberoendet. Men även biobränslen ger upphov till koldioxidutsläpp och riskerar att konkurrera med livsmedelsproduktion eller den återplantering av skog som är nödvändigt för att fånga in redan utsläppt koldioxid. Det hjälper inte att ett träd som växer binder koldioxid motsvarande ett träd som eldats upp, eftersom det kan ta decennier för trädet att växa och utsläppen måste stoppas nu. Jag tycker inte att det är riktigt rätt att t.ex. göra reklam för pellets med argumentet att de är hållbara. Vad anser Naturskyddsföreningen? (Ett undantag från ovanstående är biogas från oundvikligt avfall där det är bättre att förbränna den än släppa ut den som den är.)

Henrik Petrén Rapportera olämpligt innehåll