Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

PFOS i sovsäckar??

Hej!

Läste precis ert nyhetsbrev om PFOS i barn-ytterkläder och började då fundera över den 20 år gamla sovsäck som vår son har som åkpåse i sin vagn och sover i minst 2 gånger per dag. Om vi ska byta ut sovsäcken vill vi såklart att det ska vara till bästa möjliga annan sovsäck både för natur och hälsa. Efter googling på ekologisk sovsäck utan resultat så sjönk modet lite. Vad är era tips?
Tack för era bra nyhetsbrev!
Mvh Lovisa och Jacob Tavaststjerna
Lovisa Tavaststjerna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lovisa!

  Det kan nog vara svårt att hitta en sovsäck som är miljömärkt (vilket hade varit det allra bästa) men det går eventuellt att hitta åkpåsar och kanske även sovsäckar som är Oeko-Tex-märkta. Oeko-Tex är en certifiering som visar att inga hälsofarliga ämnen finns i materialet.

  Om du inte kan hitta detta, är tipset att leta efter en sovsäck som är PFAS-fri (kan även omnämnas som PFC-fri eller fri från fluorkarboner) för att undvika högfluorerade ämnen.

  Om fyllningen är dun, kolla så att detta kommer från en ansvarsfull, etisk djurhållning. Till exempel finns det en certifiering som heter Responsible down standard.

  Vänliga hälsningar

  Åsa
 • Hej och tack för bra svar!
  Vi har nu köpt en sovsäck från Vaude som är flourkarbon-fri, bluesign certifierad,och tillverkning sker på rättvisa villkor. Detta verkar vara bland det bästa på marknaden just nu, om någon vet något bättre så vill vi gärna höra om det.
  Lovisa
 • Låter bra!

  Hälsningar
  Åsa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.