Pilbågsjakt

Hej!
Vad anser Naturskyddsföreningen om Naturvårdsverkets förslag om att tillåta pilbågsjakt i Sverige. Sveriges tre största djurskyddsorganisationer är kritiska men jag har inte sett någon kommentar från er. Bryr ni er inte eller kommer ni att agera på något sätt?

• Hej Birgitta!
    Naturskyddsföreningen arbetar ständigt för att främja biologisk mångfald och jaktetik. Vi är motståndare till pilbågejakt. Den medför stort lidande för viltet i och med att träffsäkerheten är mycket låg.

Så här står det i vår policy om jakt och viltförvaltning: https://www.naturskyddsforeningen.se/sites/default/files/dokument-media/Jakt_och_viltvardspolicy_jan16_0.pdf

”I vissa länder är jakt med pilbåge tillåtet, trots att felskjutning innebär stort lidande för djuret ifråga. I Sverige är sådan jakt förbjuden, men det finns förslag som tillstyrkts av Svenska Jägareförbundet och som vid tidpunkten för policyns publicering ligger hos Naturvårdsverket för beslut. Naturskyddsföreningen anser att jakt med pilbåge inte skall tillåtas i Sverige.”

Vi kommer att skicka in ett remisssvar där vi är kritiska till Naturvårdsverkets förslag om att tillåta pilbågsjakt.

Vänliga hälsningar,
    Henrik Kommunikatör