Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Plastpåsar till sopor

Hej Naturskyddsföreningen!
Tack för det kalasbra jobbet ni utför!
Jag har en fråga angående plastkassarna vi köper på Willys eller andra mataffärer!
Jag bor i ett kollektiv och vi gjorde en gemensam ansträngning att börja använda tygkassar när vi skulle handla. Vi blev rätt duktiga och till slut hade visst våra vanliga plastpåsar tagit slut. Detta gjorde att vi då och då köper en sån där plastpåse i kassan att ta hushållssoporna i. Men jag funderar på hur bra de plastpåsarna är även om de ska förbrännas?
Finns det bättre alternativ till påsar att ta hushållssopor i? Bör man försöka helt och håller slopa plastpåsarna vid kassan?
Väldigt tacksam för svar!
MvH
/Amanda

Amanda B Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Amanda! Tack för att du gillar det vi gör!

  De bästa påsarna ur miljösynpunkt är de påsar som används många gånger. Därför är en tygpåse mer gynsam än en plastpåse, när man handlar, eftersom plastpåsen oftast endast används en gång till (till sopor). En tygpåse som inköps men inte används väldigt många gånger är dock mer miljöovänligt än att använda en plastpåse. Ni verkar ju använda tygpåsarna frekvent.

  Det näst bästa är att använda så tunna påsar som möjligt, eftersom materialåtgången blir så liten som möjligt. Därför är tex en sån där lite tjockare påse som man får när man köper kläder ett sämre alternativ än vanliga matbutikspåsar. Matbutikspåsar är dock avsedda för återvinning och inte sophantering.

  Det bästa för sophantering, slutligen, är soppåsar som man köper på rulle, av den där riktigt tunna sorten.

  Hoppas detta hjälpte något!

  Ulrika Dahl
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.