Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Prata med barn om miljön och klimatet

Hej!
Jag har sedan min dotter var liten pratat med henne om klimatet, om att det är bra att inte köpa så många saker, att välja bra saker, ekologiskt, mindre plastbaserat etc för att ta hand om planeten, djuren, växterna och sig själv på bästa sätt. Min dotter är nu 10 år och hennes största önskan är fler plastleksaker och gosedjur, dvs det vi försöker begränsa. Ekologiska produkter luktar illa och hon köper annat när hon får chansen och är tillsammans med sina vänner. Förstår att det blir en motreaktion mot mig som förälder, men känns tungt när jag vill hennes bästa och får höra att jag är världens elakaste. Blir osäker och undrar om jag är för hård. Igår blev jag förbannad om vi inte gör det är jorden förstörd om 50 år. Blir förtvivlad när hon inte bryr sig.

Kommentarer

 • Hej Liv, och tack för ditt inlägg. Jag är ledsen att svaret dröjt lite, men nu har vi fått upp en artikel på vår  webb som jag hoppas kan hjälpa dig. Den handlar om engagemang för klimatet och finns här: https://www.naturskyddsforeningen.se/agera-for-klimatet.

  Det är en svår avvägning det där, och jag förstår att du vill ditt barns bästa. Det kommer säkert hon också inse så småningom, och kanske den artikeln jag länkade till i alla fall kan ge lite inspiration på vägen.

  En annan sida som kanske kan vara till hjälp kan vara vår skolsajt: https://www.naturskyddsforeningen.se/skola/framtidsfragor, där finns material om flera av de frågor du nämner. Kanske blir hon mer intresserad om informationen kommer från annat håll? Kolla gärna in den.

  Hoppas du har användning av länkarna!
  Allt gott,
  Isabelle Digital kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.