projekt Leån

Hej Jag läste att ni stödjer projekt Leån i Ljusdal.Fiske området har så kallat Catch and release där(fånga och släpp tillbaka fisken).Om fisken är hotad där eller vad orsaken nu  är så mår fisken väl bäst av att inte fångas alls, även om Inga hullingar används,det är ju trots allt stressen och mjölksyra som gör den  största skadan  speciellt hos laxfiskar.Personligen fiskar jag i andra vatten med måtta och tar reda på  ett par fiskar då o då och släpper naturligtvis undermåliga fiskar.När jag är nöjd så håller jag upp ett tag.Ä r en fiskart sällsynt undviker jag att fånga den.
Men att fisken har förvandlats till en leksak motsätter jag mig, med trofé fiskar som  släpps efter en kamp då  en del fisk skadas och dom  som överlever förväntas bli än större  till nästa gång.Tänk om vi i allmänheten skulle börja med Catch o release på fåglar för att det är en hobby.Jag blev besviken när Naturskyddsföreningen syns som sponsor i sådant oetiskt fiske i Leån.Ha fiskeförbud så länge istället.Fiske är naturligtvis en spännande syssla(och även för vissa ett arbete) men ska först o främst vara för husbehov.Hoppas ni tycker det också och ställ krav på fiske föreningen där.
Erik Evert Rapportera olämpligt innehåll