Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Rädda fågel?

Hejsan!

Ser att detta är ett frågeforum, men vet inte hur jag ska kontakta er utöver att ringa, så hoppas ni ser detta ändå och kan hjälpa.


Då jag är väldigt mån om djurens bästa så kontaktade jag SL om att det finns en brun liten liten fågel som är fast på deras tågperrong i Odenplan, då de är byggt så pass att det är 100 instängt där så kan inte fågeln ta sig ut om den inte listar ut detta vilket den ej verkar gjort då den befunnit säg där i över en vecka.

Såg den två dagar i rad och såg även att personalen som jobbar för MTR eller SL som går runt på perronger för att hjälpa folk såg denna fågel och tänkte då att dom kontaktar någon som kan komma dit för att få ut den? Men nej. Inte har detta skett.

Jag kontaktade då SL's kundservice nyligen, innan jag skriver detta, om att denna fågel existerar där och inte ska befinna sig där. Den behöver komma ut till sin naturliga miljö, få i sig mat och vatten? 😀

Dom svarar då att dom inte kan göra något för den lilla fågeln då det inte är deras problem, jag säger att dom får ta kontakt med någon för att kunna hjälpa fågeln då den befinner sig på deras mark och kan ej ta sig ut då det är under jorden.

Men nej nej det skiter dom i... Dom sa kontakta naturskyddsföreningen.

So here i am, kan ni snälla snälla snälla hjälpa denna fågel ut? Det ger mig sån ångest av att veta att den är fast den och tillslut kommer dö av svält eller törst eller rädsla eller flyga in i något av alla hundra glas som finns där.

Fågeln befinner sig som sagt längst ner på Odenplans tågperrong, inte lättaste att hitta, ibland sitter den på saker som hänger ner från taket, men brukar även befinna sig på golvet eller flyga runt.

Snälla hjälp denna fina fågel.

Mvh Linda

Kommentarer

 • Hej!

  Denna lilla fågel är fortfarande kvar har sett den under några dagar nu. Den ropar efter sina vänner och hoppar omkring. Den kommer inte klara sig länge. Det är alldeles för svårt för den att själv hitta ut när den är så långt nere.

  Snälla hjälp den.
  Elin
 • Hej Linda,
  tack för din fråga! 
  Kontakta Stockholm Viltfågel Rehab, de bör kunna hjälpa till: http://svr.nu/ 
  Hoppas fågeln klarar sig.

  Vänliga hälsningar,
  Henrik
  Henrik Kommunikatör
 • Angående fågeln som är instängd på Odenplansstarion. Jag har kontaktat var och de kan inte göra någonting eftersom de inte får använda  sin nätpustol där nere.
  Jag har ångest varje dag jag går ner och försöker ha med lite bröd och vatten. Vet inte ens vad fåglar äter. Den börjar bli lite tam och man kommer rätt nära. Någon med kunskap borde utan problem kunna fånga den med hov eller dylikt. Hemskt att alla som säger sig vara sådana djurvänner inte hjälper denna fågel. Jag har sett den cirka 6 veckor nu. Snälla hjälp den lilla fågeln ut i det fria.  Helena Ostergard
 • Skulle stå att jag kontaktat svr och fick detta svar: Hej ! Vi har hört om den i snart 4veckor. Den här inte gått att fånga in. Vi får inte använda våran kastnäts pistol för att fånga in den. Finns några personer som försökt med håvar också lite då o då. Vi är mer ett sjukhus som tar emot skadade fåglar,  vi har inte kapacitet att vara på fältet så mkt som behövs för att fånga in alla fåglar som behöver fångas in. Mvh Victor www.svr.nu
  Helena Ostergard
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.