Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Recirkulerande förpackningar, starta eget


Hej!

Jag tillverkar egna hudvårdsprodukter och undersöker nu hur jag ska kunna sälja dessa på ett miljövänligt sätt. Jag funderar på att använda mig av glasburkar och att jag via något form av system kommer att få tillbaka burkarna när de använts klart. Kanske via någon uppgörelse att köparen betalar extra första gången och därmed köper burken och får nästa omgång billigare förutsatt att burken lämnas tillbaka. Det är det här systemet som jag skulle vilja bolla med någon och undrar om ni kan tipsa om någon läsning?

Kommentarer

 • Hej Susan!

  Tack för din fråga!
  Så roligt att du vill skapa hållbar hudvård!

  Eftersom Naturskyddsföreningen inte jobbar med produktion och återbruk så är det svårt för oss att ge dig bra svar. Principiellt är du på helt rätt väg! Bra med återbruk och pantsystem. Tänk dock igenom rengöringen av brukarna så att att gamla rester inte finns kvar och påverkar den nya produkten i burken. Och att även rengöringen blir miljövänlig…

  Det finns några företag som jobbar med hållbar hudvård, kanske kan du fråga dem hur de gått till väga? Det finns också branschorganisationer som kanske skulle kunna hjälpa dig, eller nystartsprojekt i din kommun som kanske skulle kunna vara en väg framåt.

  Beklagar att vi inte kunde hjälpa dig mer konkret!

  Vänliga hälsningar
  Åsa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.