Ser inte så bra ut inför valet

Hej naturvänner, tycker inte det ser så lovande ut inför kommande valet. Inget parti tycks vara att lita på både för Sverige eller miljön.

Känns som om vi måste förlita oss på något annat själva. Ett problem tycks vara att gemene man inte har kunskap om vad vårt agerande innebär, t ex idag är det ju överskottsdagen där vi förbrukat 1 av 1,7 planeter per år som vi förbrukar. Skulle vi alla leva som svenskar skulle vi förbruka fyra planeter per år, källa tv4 nyheterna denna dag. Suck!

Mycket av vår miljöpåverkan tror jag går att spåra i vår konsumtion.
Vad tror ni om ett tekniskt hjälpmedel som är kopplat till vår konsumtion. Jag ser framför mig en databas som ens inköp jämförs mot, där så många produkter som möjligt är inlagda och poängsatta av någon form av expertis.

Toppen vore om jag, helst direkt i affären men det är ju svårt, men i slutet av månaden kunde få en rapport att falukorv x som jag köpt har 30 skadliga miljöpoäng, bättre vore falukorv y som bara har 15 skadliga poäng eller ännu bättre morot z som har 3 skadliga poäng.

Detta kräver ju att elektroniska betallösningar och andra aktörer i konsumtionskedjan är med i matchen. Inget som ligger på deras agenda eller i deras intresse. Inget som heller ligger på politikernas agenda heller verkar det som. Så kanske måste vi trycka på själva.

Hur ser ni på förslaget? Har ni förbättringar? Skulle Naturskyddsföreningen vilja driva detta projekt? Har det potential att ge miljönytta?

Enormt tack för alla synpunkter.
Fredrik Andersson
Fredrik Andersson Rapportera olämpligt innehåll