Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Skenande klimatförändringar

Hej,
När jag läser olika klimatforskares åsikter om vår prekära situation med pågående klimatförändringar så blir bilden alltmer skrämmande!
Det känns nu som vi borde ha ett enda mål och det är att få stopp på koldioxid och metan utsläppen omedelbart och om detta inte sker kommer vi att ha så stora klimatrelaterade problem att allt annat miljöarbete blir ganska meningslöst!
Hur ser ni på detta, kan trycket på politiker öka?
Jan Inge Vernersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jan Inge!

  Tack för din fråga och jag beklagar att svaret dröjt. Vi håller helt med dig. Klimatutmaningen är akut och för att lyckas begränsa uppvärmningen till 1,5 grader och därmed undvika de mest katastrofala följderna krävs drastiska och snabba utsläppsminskningar. Vi jobbar hela tiden för att få politikerna att fatta modigare och bättre klimatbeslut.

  Ett nytt krav som vi gick ut med i höstas och som vi kommer fortsätta driva under året är ett förbud mot fossila bränslen senast 2030. Du kan läsa mer om det här och andra tuffa krav vi ställer på den nya regeringen här: https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/klimat/klimatkrav Kanske har du också sett vår mejlkampanj där det enkelt går att gå in och kräva en tuffare klimatpolitik? Om inte får du gärna gå in och mejla här https://signby.me/se/tuffare-klimatpolitik-nu, ju fler vi är som kräver förändring, desto bättre.

  Vi kommer fortsätta prata ännu mer om klimatet framöver, håll utkik i våra kanaler så kommer du märka!

  Allt gott,
  Isabelle Digital kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.