Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Text om klorin

Hej! Jag är med i ett forum och där förekommer det ibland att medlemmarna rekommenderar att använda klorin mot lukt/missfärgning. Jag har försökt argumentera emot detta, men märker att min kunskap om hur klorin bryts ner i naturen tryter. Jag får exempelvis höra saker som "det är inte privatbruk av klorin påverkar inte då det hinner brytas ner innan det når ut i naturen". Jag vet att ni tidigare varit aktiva inom debatten med klorin för privatbruk. Har ni något skrivet om detta? Är främst ute efter exakt hur det bryts ner i naturen och vad som händer när det kommer ut i naturen. Sökte på hemsidan men hittade inget.

Kommentarer

 • Hej Malin, du har helt rätt som är mot användandet av klorin. Vi trycker på i butiker att produkten ska fasas ut. Klaga gärna i butiken, dvs använd din konsumentmakt!

  Vi har inte skrivit mycket om klorin på hemsidan, det enda vi har skrivit finns här (inklistrat nedanför)

  Klorin är uselt eftersom det är giftigt för vattenlevande varelser, precis som alla andra produkter som är baserade på natriumhypoklorit. Det finns flera alternativ som är mycket mer miljösmarta.

  Hur det bryts ner i naturen har vi tyvärr ingen information på hemsidan om.

  MVH
  Jakob Kommunikatör
 • Tack för svar! Skulle ni inte kunna lägga upp någon mer information kring användandet av klorin på hemsidan? Detta för att kunna hänvisa till i denna typ av argumentationer. Uppenbarligen finns fortfarande bristande kunskap kring detta och finns ingen information om klorin att hitta ser jag en risk med att fler börjar använda det. Dock hjälper sällan grunda argument som "det är dåligt" när det gäller att påverka någon.
  Malin
 • Hej Malin, det är en bra tanke. Jag skickar vidare ditt önskemål till vår Handla Miljövänligt-avdelning.

  MVH
  Jakob Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.