Till senaste kommentaren

Varför anlitar Naturskyddsföreningens kansli i Stockholm ett callcenter för medlemskontakt?

De senaste veckorna har jag haft många inkommande/missade samtal från ett 08-nummer. När jag väl svarar är uppringaren en person vid ett callcenter som från ett manus läser upp för mig vad Naturskyddsföreningen står för och jobbar med. Personen vill att jag ger mer pengar. För mig och kanske även för andra aktiva medlemmar som lägger mycket ideell tid och engagemang i lokala kretsar känns det en aning hånfullt att personer som saknar bakgrund i föreningen/folkrörelsen ska ringa oss och staka sig fram genom ett manus i syfte att samla in pengar. Tror ni verkligen att det är ett taktiskt tillvägagångssätt för att dra in mer pengar till kassan? Jag tycker att ni borde ompröva beslutet. Få människor uppskattar nämligen att bli uppringda av callcenters, både aktiva och passiva medlemmar kan tappa lusten och rikta sitt stöd och engagemang åt annat håll. Föreningen kan förlora sina medlemmar.