Värme och koldioxid.

Hej Naturskyddsföreningen. Planeten är enligt forskarna 30 grader varmare än vad den skulle varit utan koldioxid i atmosfären. Det blir ca: 9 ppm per grad. Alltså när koldioxiden ökat med 9 ppm så har värmen ökat med en grad enligt forskarna. 280 / 30 = 9,3, rätt lätt att räkna ut. Då ökningen av koldioxid är 130 ppm så borde tempökningen vara 14,5 grader. Men det är den ju inte. Varför är den inte det? Varför ökar inte tempen i samma takt som koldioxiden.? Kan det vara så att ju mer koldioxiden ökar desto mindre påverkar den? Effekten är avtagande, och den är väldigt avtagande om 280 ppm ger 30 grader och resterande 130 ppm bara 0,8 grader. Det kan ju inte vara det motsatta som gäller att den skulle vara förstärkande ju högre CO2 halt det blir, för då hade det varit väldigt varmt nu. Varför har värmen ökat med bara 0,8 grader när koldioxiden ökat med 130 ppm? Det stämmer ju inte riktigt.
 Om 280 ppm kan värma 30 grader, så kan 130 ppm värma 14 grader annars är det fel någonstans. Hur förklarar ni att 280 ppm värmer 30 grader, medan 130 ppm bara värmer 0,8 grader? Det borde vara en medeltemp på ca: 28 grader nu. Det här är den viktigaste frågan som finns. Varför bara 0,8 grader varmare med 130 ppm ökning? Det vill jag gärna veta. Vänligen Johan Tjernström
Johan Tjernström Rapportera olämpligt innehåll