Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vildbin

Hej,
Jag har ett vildbihotell, i år fullbelagt, på min balkong 1 tr upp. Se bif foto. Nu ska jag flytta, senast 1 sept, till en lägenhet fortfarande inom Stockholms kommun och nära Mälaren, men 3 tr upp. Hur gör jag med mina bin? Vågar inte lita på att nya lägenhetsägaren tar hand om dem. Ska jag ta med dem? Kan jag flytta dem till en gård på landet i Värmland, nära Sunne? Eller kommer de att ha flugit ut innan dess? Tacksam för svar. / Nina

Bifogad fil:

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga! Under sommarmånaderna har vi inte full bemanning på kansliet och det kan dröja ett litet tag innan du får svar. Vi återkommer med svar så fort vi har möjlighet. Tack för ditt tålamod!

  MVH

  Jakob Kommunikatör
 • Tack, men frågan är inte aktuell längre. Nu bor de på 3e våningen i Bromma och några har lämnat boet. Även om det inte finns lika mycket blommor här som på förra stället, hoppas jag de ska trivas ändå.

  Nina
 • Hej Nina, fint att de fick flytta med. Ditt bihotell är jättesnyggt - förstår att det var fullbelagt!

  Jag är ledsen att du inte fick svar innan din flytt. Vildbin är inte permanentboende, så de som kläckts flyger ut, övervintrar någon annan stans och letar under vår och försommar efter ett nytt ställe att lägga sina ägg.

  Anna Krusic
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.